Kortkolom binnenland

Benzinedief botst bij achtervolging op auto

Amsterdam. Een 21-jarige benzinedief heeft gisteren op de A12 met een gestolen auto een ongeluk veroorzaakt terwijl hij werd achtervolgd door de politie. Hijzelf, een inzittende en de bestuurder van de auto die werd aangereden raakten gewond. Aanvankelijk leek de bestuurder te reageren op een stopteken van de politie, maar toen een agent uitstapte ging de BMW er vandoor. Tijdens de achtervolging botste de man op de A12 op een andere auto. De politie laat weten dat de politieauto op het moment van het ongeluk op 100 tot 200 meter afstand reed van de BMW. In 2011 werd een automobilist doodgereden door een benzinedief. Toen had de politie een kunstmatige file gecreëerd om de dief tot stoppen te dwingen. Sindsdien mag dat niet meer. (NRC)

Meer inbraken, minder misdrijven

Amsterdam. Het aantal woninginbraken is vorig jaar gestegen. De politie kreeg in totaal 92.000 meldingen, 2.800 meer dan in 2011. Dat bleek gisteren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dieven sloegen vooral toe in de Gooi- en Vechtstreek. Friesland werd het minst aangedaan. De politie heeft vorig jaar 1,14 miljoen misdrijven geregistreerd, vijf procent minder dan in 2011. (Novum)

Opnieuw aanhouding voor examendiefstal

Amsterdam. De politie heeft gisteren opnieuw een verdachte aangehouden voor de examendiefstal op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. Het gaat om een 20-jarige Rotterdammer. Hij is oud-leerling van de school en zou de oudere broer zijn van een eerder aangehouden 18-jarige zoon van een docent van de school. Voor de diefstal van de in totaal 27 examens zitten nu nog vier verdachten vast. (Novum)