Komst nieuwe Kuip onzeker

Algemeeen directeur van Feyenoord Eric Gudde (L) en Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord hielden in april een persconferentie over de nieuwe Kuip. Foto ANP/Robin Utrecht

De komst van een nieuw Feyenoordstadion naast de Kuip is onzeker geworden. Collegepartij D66 in Rotterdam steunt het plan niet meer en heeft besloten tegen te stemmen als de gemeenteraad donderdag over de komst van de nieuwe Kuip stemt. Dat meldt RTV Rijnmond vanochtend. De oppositie moet het college nu aan een meerderheid helpen, maar die kans is klein.

D66-fractievoorzitter Salima Belhaj vindt dat de gemeente een te groot risico loopt en levert het stadion de stad te weinig op. Daarnaast zouden Feyenoord en de stadiondirectie te weinig hebben samengewerkt met andere partijen in de stad.

Gemeente moet voor 165 miljoen garant staan

Volgens RTV Rijnmond kan nu alleen Leefbaar Rotterdam de nieuwbouw nog redden. Die partij zegt er nog niet uit te zijn. De rest van de oppositiepartijen stemt naar verwachting tegen.

Het nieuwe stadion moet naast de huidige Kuip verrijzen. Om dat mogelijk te maken, is de gemeente Rotterdam gevraagd om voor 165 miljoen euro garant te staan. De totale kosten worden geschat op 313 miljoen euro. (Novum)