Ben van Beurden wordt nieuwe directeur Shell

Foto Reuters/Stefan Wermuth

Ben van Beurden (55) volgt per 1 januari de huidige directeur van Royal Dutch Shell Peter Voser op, zo maakte het olie-en gasbedrijf vanochtend bekend.

Van Beurden, een afgestudeerd chemisch ingenieur, is sinds 1983 bij het bedrijf in dienst en bekleedde tal van technische en commerciële functies in Nederland, Azië, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Afrika. Sinds begin dit jaar was de Nederlander directeur van de raffinagedivisie en behoorde hij tot het uitvoerend bestuur van het olie- en gasbedrijf.

De Zwitser Voser vertrekt in maart volgend jaar na 29 dienstjaren bij het bedrijf. Shell-voorzitter Jorma Ollila schrijft over Van Beurden het volgende in een verklaring:

“I am delighted to announce Ben van Beurden as the next Chief Executive Officer of Royal Dutch Shell. Ben has deep knowledge of the industry and proven executive experience across a range of Shell businesses. Ben will continue to drive and further develop the strategic agenda that we have set out, to generate competitive returns for our shareholders.”

    • Annemarie Coevert