Avontuurlijke wandeling

WANDELEN // OVER DAKEN WOW DAKENTOUR 12 JULI, 20.00 Kruispleinflat, Rotterdam, € 5, reserveren via reserveren@rotterdambycycle.nl

Hoe ziet de stad eruit vanuit de lucht? Rotterdam Bycycle organiseert vrijdag een avontuurlijke avondwandeling in het Oude Westen in Rotterdam. Samen met een gids trek je door de oude volkswijk, om op de meest onverwachte plekken de ladder, trap of lift te nemen. Vanaf verrassende daken, dakterrassen en balkons geniet je van unieke uitzichten. De tour begint op het dak van de Kruispleinflat, het eerste bouwwerk van het wereldberoemde architectenbureau Mecanoo. Vanaf deze plek heb je goed zicht op de opvallende scheidslijn tussen de binnenstad en het Oude Westen. Ook het dak van het voormalige kindertehuis in de Van Speykstraat staat op het programma. Een gids gaat je voor en vertelt het verhaal bij het uitzicht. Een verhaal dat begint met fabrieken op stoomkracht en Brabantse keuterboeren en eindigt in het Oude Westen van dit moment.