Wimbledon is weer van de Britten. En dat zullen krantenlezers weten ook

Andy Murray rekende gisteren resoluut af met het spook van Fred Perry dat over Wimbledon en ook over hem waarde. Vorig jaar lukte het de Schot niet tegen Federer, gisteren tegen Djokovic wel. Het gevolg: een uitzinnig Brits volk. Maar ook de kranten daar kunnen er vandaag wat van.

Andy Murray rekende gisteren resoluut af met het spook van Fred Perry dat over Wimbledon en ook over hem waarde. Perry was de allerlaatste Britse winnaar bij de mannen op het heilige gras in Londen. In 1936. Vorig jaar lukte het de Schot niet tegen Federer, gisteren tegen Djokovic wel. Het gevolg: een uitzinnig Brits volk. Maar ook de kranten daar kunnen er vandaag wat van. Murray siert alle voorpagina’s.

The Times

Laten we beginnen met de aller-, allermooiste. De omslag van The Times is er een om in te lijsten. Murray is ‘the history boy’:

The Guardian

The Guardian kiest voor een foto van Murray die de beker kust en zet er, kort maar krachtig, het woord ‘champion’ onder:

The Daily Mail

De bekerkusfoto siert ook de voorpagina’s van andere kranten. Zoals The Daily Mail, die alvast een voorschot neemt op het, volgens Britten onvermijdelijke moment dat Murray ‘Sir Andy’, dus geridderd wordt:

The Scotsman

Murray is natuurlijk de trots van alle Britten, maar hij blijft natuurlijk een echte Schot in het bijzonder. The Scotsman pakt uit met een special:

Daily Express

‘Magische Murray’, noemt de Daily Express de tennisser in een ‘souvenireditie’. Net als bijna alle kranten wordt er even extra benadrukt dat het liefst 77 jaar heeft geduurd tot een nieuwe Britse winnaar:

Metro

Gratis krant Metro kopt simpelweg ‘Yes’. Yes, eindelijk heeft Groot-Brittanië weer een Wimbledonkoning:

The Daily Mirror

Murray heeft geschiedenis in zijn handen, kopt The Daily Mirror. Zijn lachende gezicht wordt vergezeld door het ongeloof van zijn vriendin op de tribune:

International Herald Tribune

Tot slot: de International Herald Tribune, de internationale versie van de The New York Times vat het gebeuren met buitenlandse ogen misschien het beste samen: “Britten kunnen eindelijk weer ademhalen”.

    • Frank Huiskamp