Uitgelicht

Film

Belle de Jour (Luis Buñuel, 1967, F/I). Catherine Deneuve als echtgenote van een arts die tussen twee en vijf een dubbelleven leidt onder de naam Belle de Jour in het luxebordeel van Madame Anaïs. Na een schuchter begin geniet ze steeds meer van die onderdanige rol, totdat een gangsterklant (Pierre Clémenti) verliefd op haar wordt en ze een vriend (Michel Piccoli) van haar man (Jean Sorel) in het boudoir treft. Arte, 20.15-21.50u.

Random Hearts (Sydney Pollack, 1999, VS). Harrison Ford is Dutch Van Den Broeck in deze romance van vakman Pollack. Politie-inspecteur Ford ontdekt dat zijn verongelukte vrouw een affaire had met de in hetzelfde vliegtuig omgekomen echtgenoot van politica Kristin Scott Thomas. RTL8, 20.30-23.10u.

Tristana (Luis Buñuel, 1970, E/I/F). IJzig ondramatisch geregisseerd melodrama waarin de jonge en onschuldige wees Catherine Deneuve onder de hoede komt van haar geile, hypocriete oom Fernando Rey. Arte, 21.50-23.30u.

Informatief

Der Aldi-Check. Reportage over de manier waarop supermarktketen Aldi in Duitsland de prijzen laag houdt. In laboratoria werd onderzocht welke kunstgrepen de supermarktketen toepast om oudere etenswaren op te peppen. Ook werd onderzocht hoe het met Aldi’s personeelsbeleid gesteld is en of de aan werknemers voorgespiegelde carrièreperspectieven reëel zijn. ARD, 20.15-21.00u.

Vive le vélo. Op de rustdag in de Tour deze speciale aflevering, over de Tour du ALS. Op 22 juni probeerden zo’n 2500 Vlamingen een of meerdere keren de Mont Ventoux te bedwingen om zo geld in te zamelen voor een stichting die strijdt tegen amyotrofe laterale sclerose. Vandaag een verslag van die dag.Eén, 21.35-22.25u.

Medialogica: Joran en Natalee. Serie over de betrouwbaarheid van media. Toen scholiere Natalee Holloway in 2005 op Aruba verdween, overspoelden Amerikaanse media het eiland. Nadat bleek dat de Nederlander Joran van der Sloot de hoofdverdachte was, stak ook in ons land een mediastorm op. Argos wist de hand te leggen op het politiedossier over Van der Sloot en reconstrueert daarmee in deze documentaire van Vincent Verweij de zin en onzin die over deze moordzaak in de media verscheen. Ned.2, 22.45-23.30u.

Radio

Mevrouw Nederland. Vanaf vandaag twee weken elke werkdag een aflevering van een tiendelig hoorspel van Bert Kommerij. Een alleenstaande vrouw (Rick Nicolet) krijgt een mobieltje cadeau van haar zoon. Het onschuldige spelletje Wordfeud zorgt ervoor dat haar overzichtelijke leven overhoop komt te liggen. Zodra zij en haar overbuurvrouw (Isabella Chapel) van telefoon ruilen én een nieuwe buurman (Coen van Vlijmen) zich aandient, is de chaos compleet. Radio 1, 00.45-01.00u.