Terugkijken: hoe een bordeel de Tour binnenrijdt

Screenshot NOS / VPRO

In bad gaan, omkleden, koken. Het kon allemaal in de Tourbus van bordeel Sauna Diana. Dat de Zundertse wielervereniging een ware ploegbus had in de jaren tachtig, was een noviteit. Profrenners moesten zich in die tijd nog, opgevouwen in de ploegleiderswagen, omkleden en zich wassen in de achterbak.

Corrie en Frans Siemons, sinds midden jaren zeventig eigenaren van het bordeel Sauna Diana, bouwden een dubbeldekker om tot ploegbus en begonnen hun eigen Sauna Dianaploeg. De ‘Moeder aller bussen’ groeide uit tot een begrip in het professionele wielrennen.

De bus, enige tijd later vervangen door een moderner exemplaar, wordt vaak ingehuurd door profteams. Corrie en Frans mochten onder meer renners als Mario Cipollini, Johan Museeuw, Phil Anderson, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse ontvangen.

In deze Andere Tijden Sport worden onder meer vader Frans Siemons en zijn zonen Ruud en Jan aan het woord gelaten. Ook oud-profrenners Eddy Bouwmans en Rini Wagtmans, ploegleider Patrick Lefevere en wielerjournalist Peter Ouwerkerk blikken terug.

Get Adobe Flash

    • Marije Willems