Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Verscherpt toezicht Rotterdamse deelgemeente Feijenoord

Er komen geen vervroegde verkiezingen in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord.
Er komen geen vervroegde verkiezingen in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Foto ANP / Guus Schoonewille

De Rotterdamse deelgemeente Feijenoord wordt door het college van burgemeester en wethouders onder verscherpt toezicht gesteld. En komt een zakenbestuur met twee onafhankelijke bestuurders, schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Er komen geen vervroegde verkiezingen in de deelgemeente: het zakenbestuur dat wordt aangesteld blijft aan tot maart 2014.

Het dagelijks bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord diende vorige week zijn ontslag in. Reden was de harde conclusie van een rapport over vriendjespolitiek van het Bureau Integriteit (BING), met name aan het adres van PvdA-politici. Het BING deed onderzoek naar vriendjespolitiek en politieke intimidatie in de deelgemeente.

Morgen wordt bekendgemaakt wie de twee bestuurders zijn die door college zijn aangewezen.