In beeld

Paus Franciscus op werkbezoek in de ‘poort naar Europa’

Paus Franciscus is voor het eerst sinds zijn benoeming op werkbezoek buiten Rome. Hij bezoekt vandaag het eilandje Lampedusa, het kleine Siciliaanse eilandje dat bekendstaat als de 'poort naar Europa'. Het ligt voor de kust van Tunesië en is de plek waar jaarlijks duizenden vluchtelingen heen gaan op hun doortocht naar Europa. Ook vandaag weer werd een boot onderschept, met daarop 162 Eritrese vluchtelingen. Franciscus kwam vandaag per vliegtuig aan en ging per kustwachtboot verder. Hij bidt op het eiland met hen, die de doortocht vanuit Afrika overleefden en rouwt mee met hen die dat niet deden. Als eerbetoon gooide de paus vanaf de boot bloemen in zee. Hij veroordeelde de 'globalisering van onverschilligheid', waarmee de immigranten die hun leven riskeren op zoek naar een beter leven, te maken krijgen.
Paus Franciscus gaat aan boord van een boot van de kustwacht bij zijn aankomst op Lampedusa.
AP/ Gregorio Borgia
Paus Franciscus wordt verwelkomd bij aankomst op het eiland
Reuters/ Alessandro Bianchi
Geredde immigranten aan boord van een kustwachtboot voor het bezoek van de paus aan Lampedusa.
AP/ Gregorio Borgia
Immigranten die net aanmeren krijgen hulp
AP/ Alessandra Tarantino
AP/ Gregorio Borgia
AP/ Gregorio Borgia
Paus Franciscus zegent een kind.
AP/ Alessandra Tarantino
Paus Franciscus kust een baby tussen het massaal aanwezige publiek op het eiland.
Ap/ Gregorio Borgia
Franciscus raakt een altaar aan, gemaakt van een boot die door immigranten wordt gebruikt.
AP/ Gregorio Borgia