Oproep: wie kent de indiaan die in ’97 naast Pantani rende?

In de Tour de France van 1997 won Marco Pantani de etappe naar Alpe d’Huez. Bij nrc.nl willen we daar graag binnenkort een artikel over publiceren, inclusief het verhaal van de Nederlander die toen een paar meter met de renner meeliep, verkleed als een indiaan. Wie kent hem?

De indiaan die even naast Pantani rende Screenshot NOS

In de Tour de France van 1997 won Marco Pantani de etappe naar Alpe d’Huez. Bij nrc.nl willen we daar graag binnenkort een artikel over publiceren, inclusief het verhaal van de Nederlander die toen een paar meter met de renner meeliep, verkleed als een indiaan. Wie kent hem?

Vooralsnog hebben we de man nog niet kunnen vinden, ondanks een oproepje op Twitter afgelopen vrijdagmiddag. Dat leverde een spoor op naar een supermarkt in Limburg, helaas zonder resultaat.

Het moment dat de indiaan uit het publiek komt rennen. Screenshot NOS

Daarom proberen we het nu nog even met een oproep op dit blog. Op zaterdag 19 juli ging de dertiende etappe van de Tour van Saint-Étienne naar Alpe d’Huez. Marco Pantani won in een recordtijd: nog nooit eerder had iemand de berg zo snel beklommen als hij: 37 minuten en 35 seconden.

Op die berg (in bocht zeven, waar traditioneel veel Nederlanders staan) was er een Nederlander die even meerende. In dit filmpje vanaf 16:50:

Wie weet wie dit is? En anders: wie kent iemand die in ’97 op Alpe d’Huez stond en misschien meer weet? Laat het ons horen!

    • Peter Zantingh