Kortkolom sport

Sky-kopman Froome nu zonder Kiryienka

Bagnères-de-Bigorre. Team Sky moet het de rest van de Tour zonder Vasil Kiryienka doen. De Wit-Russische knecht van geletruidrager Chris Froome haalde gisteren in de negende etappe de tijdslimiet niet. Eerder meldde de Tourorganisatie nog dat Astana-renner Dmitriy Muravyev was uitgevallen in de Pyreneeënrit. Maar de Kazach kwam in een grote groep op ruim 26 minuten van ritwinnaar Daniel Martin over de streep. Muravyev mag morgen – vandaag is een rustdag – gewoon starten in Bretagne. (Novum)

Poels geëmotioneerd na zevende plaats

Bagnères-de-Bigorre. Wout Poels werd gisteren zevende in de tweede Pyreneeënrit. De renner van Vacansoleil liep vorig jaar na een zware val in de Tour rib- long- en miltblessures op. „Dit is misschien wel een bekroning op die hele weg terug”, zei de Limburger geëmotioneerd voor de camera’s van de NOS. Poels moest ruim een half jaar revalideren. Zaterdag verloor hij nog bijna tien minuten, gisteren ging hij met de besten mee naar boven. (NRC)

Ellen van Dijk wint tijdrit in Giro Rosa

Rome. Ellen van Dijk heeft gisteren de afsluitende tijdrit gewonnen in de Giro Rosa. De Nederlandse wielrenster bleef over zestien kilometer nummer twee Evelyn Stevens 35 seconden voor. Shara Gillow werd op 52 seconden derde. Ondanks een 38ste plaats in de tijdrit kwam de tweede eindzege voor de Amerikaanse Mara Abbott niet in gevaar. Van Dijk eindigde als 24ste. Marianne Vos, goed voor drie ritzeges, was met een zesde klassering de beste Nederlandse. De olympisch kampioene eindigde in de tijdrit op ruim anderhalve minuut als zeventiende. (Novum)

Cancellara wint tijdrit Ronde van Oostenrijk

Podersdorf am See. Fabian Cancellara heeft zaterdag de zevende etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De Zwitser had 22 seconden voorsprong op de Italiaan Marco Pinotti en 46 tellen op de Belg Kristof Vandewalle. De eindzege ging naar de Oostenrijkse thuisrijder Riccardo Zoidl. (Novum)