kort

Netherland's Alexander Brouwer (R) and Robert Meeuwsen (L) cheer after they won the gold medal during the final match of the Beach Volleyball World Championships against Brazil on July 7, 2013 in Stare Jablonki, Poland. AFP PHOTO/JANEK SKARZYNSKI AFP

Beachvolleybal

Eerste wereldtitel voor Nederland

Amsterdam. - Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben gisteren het wereldkampioenschap beachvolleybal gewonnen. De Nederlanders, als dertiende geplaatst bij het WK, versloegen in Stare Jablonki (Polen) in de finale de Brazilianen Ricardo Alex Costa Santos (wereldkampioen in 2003) en Alvaro Morais Filho: 21-18 en 21-16. Het is voor het eerst dat een Nederlands koppel het WK wint. Brouwer (25) en Meeuwsen (23) verrasten tijdens het WK door in de knock-outfase hogergeplaatste tegenstanders uit te schakelen, zoals hun landgenoten Reinder Nummerdor en Richard Schuil. „We hadden nooit gedacht dit te winnen”, zei Brouwer na de finale. Temeer daar ze hun held en voorbeeld Santos versloegen. Meeuwsen: „Dit is een geweldig gevoel.” Novum

Formule 1

Vettel voor het eerst winnaar GP Duitsland

Amsterdam. - Sebastian Vettel heeft gisteren voor het eerst de Grand Prix van Duitsland gewonnen. De Duitse coureur haalde meteen na de start de van poleposition vertrokken Brit Lewis Hamilton in en gaf de koppositie alleen bij zijn pitstops nog even uit handen. Achter Vettel finishten de Fin Kimi Räikkönen en de onder Franse vlag rijdende Zwitser Romain Grosjean als tweede en derde. De Spanjaard Fernando Alonso werd vierde, vóór Hamilton. In het WK-klassement heeft Vettel (157 punten) nu 34 punten voorsprong op Alonso. Räikkönen (116) is derde. Tijdens de race op de Nürburgring raakte Mark Webber betrokken bij een incident. De Australiër werd uit de pit weggestuurd met een los achterwiel dat door de pitstraat stuiterde en een cameraman raakte, die een hersenschudding opliep. Novum

Honkbal

Cuba in finale WPT te sterk voor Nederland

Amsterdam. - De Nederlandse honkballers hebben gisteren de finale van het World Port Tournament verloren. Cuba was in Rotterdam met 4-0 te sterk. In de derde en achtste inning maakte Cuba twee runs. Cuba heeft nu zes van de laatste acht edities van het WPT gewonnen. De overige tweemaal verloor de honkbalgrootmacht de finale. In 1999 won Nederland, in 2011 Taiwan. Novum