Grote schoonmaak voor de rivier

Visitors watch water gushing from the section of the Xiaolangdi Reservoir on the Yellow River, during a sand-washing operation in Jiyuan, Henan province, July 7, 2013. REUTERS/China Daily (CHINA - Tags: ENVIRONMENT TRAVEL TPX IMAGES OF THE DAY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA REUTERS

De Gele Rivier krijgt een opfrisbeurt. Toeschouwers bekijken – op veilige afstand – hoe een waterreservoir in de rivier wordt schoongespoten. Sinds vrijdag wordt er zo’n 2.600 kubieke meter water per seconde door het reservoir in de Chinese provincie Henan gepompt, om zand dat naar de bodem is gezonken te verwijderen. Als dit niet gebeurt slibt de rivier dicht en stroomt de Gele Rivier steeds langzamer in lager gelegen gebieden. Het zand wordt door het kolkende water meegenomen en eindigt in zee.