Even iets koeler

Het zonnige zomerweer van vandaag en de afgelopen dagen krijgt een vervolg. Toch lijkt het erop dat woensdag en donderdag bewolking de zon geregeld gaat afschermen. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de temperatuur. Na een warme zomerdag, blijft het vanavond nog lang warm. Uiteindelijk koelt het vannacht af tot rond een graad of 12. Morgenochtend schiet het kwik in de thermometerbuis snel omhoog. Het wordt uiteindelijk 22 tot 26 graden. De hoogste temperaturen worden verwacht in Brabant en Limburg. Aan zee zorgt een zeewind voor enige verkoeling, omdat de wind in de noordelijke provincies ook vanaf de koude Noordzee en Waddenzee waait, wordt het in Groningen, Friesland en de Kop van Noord Holland maximaal 19 of 20 graden. De hele dag is het zonnig en de wind waait matig, bij zee soms even vrij krachtig. Ondanks dat woensdag en donderdag een hogedrukgebied dicht in de buurt van ons land blijft liggen, volgt er toch een wat bewolkter en koeler weertype. De bewolking schuift van noord naar zuid over het land en is zeker in de noordelijke helft van het land hardnekkig. Zelfs een spatje motregen is niet uitgesloten. Met maximaal 16 tot 19 graden is het merkbaar frisser. Dieper landinwaarts kan bij voldoende zonneschijn het kwik nog op 20 tot 22 graden uitkomen. Vanaf vrijdag krijgt de zon weer meer ruimte en neemt de wind ook wat af. Hierdoor zal het geleidelijk weer iets warmer worden.