Negen doden bij ernstig busongeluk in Centraal-Spanje

In Centraal-Spanje heeft zich vanochtend een zwaar busongeluk voorgedaan, waarbij zeker negen inzittenden om het leven zijn gekomen en twintig gewond zijn geraakt. Dat meldt AP.

Op weg naar Valladolid reed de bus bergaf op een snelweg en raakte in de buurt van Tornadizos, in de provincie Avila, van de weg. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. Volgens El País is de situatie van vijf gewonden “ernstig”.

‘Te hard gereden’

De chauffeur bleef volgens het dagblad ongedeerd. Hij zou een collega hebben vervangen die normaal gesproken op de betreffende route rijdt maar op vakantie is.

De toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht. Enkele passagiers zouden hebben gerept van een te hoge snelheid waarmee gereden werd en de chauffeur zou de controle over het stuur zijn verloren.

Het is niet uitgesloten dat het aantal slachtoffers nog oploopt omdat er rond elven, ruim tweeënhalf uur nadat het ongeluk plaatsvond, nog mensen bekneld zaten in het wrak van de bus. Duidelijk is dat het gaat om een voertuig van maatschappij Cevesa en dat er plaats was voor veertig passagiers, maar onduidelijk is hoeveel mensen daadwerkelijk in de bus zaten.

Bron Google Maps / El País

Kijk hier naar een fotoserie van El País.

    • Marije Willems