Dodental treinramp Canada naar dertien - nog vijftig mensen vermist

Luchtfoto van de brand en het blussen in de avonduren. Foto AFP / François Laplante-Delagrave

Het dodental van de ramp met een olietrein in de Canadese plaats Lac-Mégantic is opgelopen tot dertien. Vijftig mensen worden nog vermist sinds de trein met ruim zeventig tankerwagons zaterdagochtend vroeg ontspoorde en ontplofte nabij het uitgaanscentrum van het dorp. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Ongeveer dertig gebouwen werden verwoest door diverse explosies en een vuurzee.

De toedracht van de ramp is nog onduidelijk. De trein was enkele kilometers voor de ontsporing stilgezet omdat er een brand aan boord was. De lokale brandweer verscheen nadat de machinist naar een hotel was vertrokken. Wat daarna gebeurde, is onduidelijk. Vervoer van olie per trein neemt de laatste jaren sterk toe in Noord-Amerika.

Bekijk onze In Beeld over de ramp in Lac-Mégantic.

    • Lex Boon