Doden door ontspoorde trein in Canada

Smoke rises from railway cars that were carrying crude oil after derailing in downtown Lac Megantic, Quebec, Canada, Saturday, July 6, 2013. A large swath of Lac Megantic was destroyed Saturday after a train carrying crude oil derailed, sparking several explosions and forcing the evacuation of up to 1,000 people. (AP Photo/The Canadian Press, Paul Chiasson)

Treinongeluk

Er zijn ten minste 5 doden gevallen door het treinongeluk in het Oost-Canadese Lac-Mégantic. Ongeveer veertig mensen worden nog vermist. Vrijdagnacht ontspoorde een onbemande goederentrein met 73 wagons met ruwe olie aan boord. Volgens het spoorbedrijf Rail World was de trein op een heuvel boven het stadje geparkeerd en begon hij door nog onbekende oorzaak te rollen. Het ongeval veroorzaakte diverse explosies, branden hebben grote delen van Lac-Mégantic in de as gelegd, tweeduizend mensen werden geëvacueerd.