Coen Verbraak schrijft boek voor Maand van de Geschiedenis

Het boek voor de 10de Maand van de Geschiedenis wordt geschreven door journalist Coen Verbraak. Dat maakt het CPNB zojuist bekend.

De titel van Verbraaks boek is De ziel van Oranje en daarin interviewt hij de historici Jutta Chorus, Cees Fasseur, Maarten van Rossem, Paul Schnabel, Jolande Withuis en Annejet van der Zijl naar aanleiding van 200 jaar koninkrijk.

De Maand van de Geschiedenis vindt elk jaar in oktober plaats en is het grootste historische evenement van Nederland: honderden instellingen organiseren elk jaar speciale activiteiten. Het thema is Vorst & Volk en sluit naadloos aan bij de troonswisseling en de viering van 200 jaar Koninkrijk. Het boek wordt door de CPNB uitgegeven en is tijdens de Maand van de Geschiedenis in de boekhandel te koop voor €2,95.

Coen Verbraak (1965) maakte interviews voor Vrij Nederland, NRC Handelsblad en de Volkskrant. Hij won in 2007 De Luis, de prijs voor het beste interview. Daarnaast maakte hij films en documentaires over onder anderen Guus Hiddink, Jan Wolkers, Freek de Jonge en Boudewijn Büch. In mei 2010 ontving hij de Zilveren Nipkowschijf voor Kijken in de ziel – psychiaters. Begin 2012 maakte hij een driedelige documentaireserie over Van Kooten en De Bie.

    • een onzer redacteuren