Slachtoffers vliegtuigcrash San Francisco zijn Chinese scholieren

De Asiana Airlines Boeing 777 die gisteren crashte bij San Francisco. Reuters / Robert Galbraith

De twee dodelijke slachtoffers van het vliegtuigongeluk gisteren op de luchthaven van San Francisco waren twee Chinese scholieren. Ze zouden met tientallen medescholieren uit China op weg zijn geweest naar zomerkampen. Dat meldden Chinese staatsmedia zondag.

De twee 16-jarige scholieren kwamen uit de provincie Zhejiang in het oosten van China. De staatsmedia baseren zich op informatie van Asiana Airlines, dat in een fax de identiteit van de slachtoffers van het ongeluk bekendmaakte. Van de 291 passagiers in het toestel waren er 141 Chinees. Zeker zeventig Chinese scholieren en docenten waren onderweg naar zomerkampen, aldus de Chinese autoriteiten.

Het toestel had 307 passagiers aan boord toen het verongelukte. Een deel van de staart brak af, waarna het vliegtuig vlam vatte. Meer dan 180 passagiers zijn naar ziekenhuizen overgebracht. De meesten van hen waren slechts lichtgewond, maar 49 slachtoffers zouden in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, aldus een woordvoerder van de luchthaven.

De president van Asiana Airlines zei op een persconferentie dat het nog wel even zal duren om de oorzaak van de crash vast te stellen. Een mechanisch probleem acht hij echter onwaarschijnlijk, zei Yoon Young-doo.