Lagarde: IMF verlaagt waarschijnlijk groeiverwachtingen

IMF-directeur Christine Lagarde eind vorige maand tijdens een interview. Foto AFP/Mandel Ingan

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verlaagt hoogstwaarschijnlijk deze week de groeivooruitzichten voor de mondiale economie vanwege de tragere groei in de opkomende landen. Dat liet IMF-voorzitter Christine Lagarde vandaag weten volgens persbureau Reuters.

Medio april verlaagde het IMF ook al de groeiverwachtingen. Het fonds stelde de groei toen bij van 3,5 naar 3,3 procent, hetgeen nog wel altijd nipt boven de groei van 3,2 procent over 2012 is.

Verder liet Lagarde weten dat de bezuinigingen in Amerika onvoldoende zijn en van impact zullen zijn op de economische groei. De topvrouw riep de Amerikanen daarom op om te komen met ‘geloofwaardige’ maatregelen.