Zomers tot woensdag

Door de komst van een hogedrukgebied in onze omgeving is het eindelijk zomers geworden. Het lijkt dat dit weersysteem tot en met dinsdag zijn invloed houdt. Daarna schuift het richting Ierland en begint vrij koele, vochtige lucht op te dringen. Voor het zover is, zijn de middagtemperaturen vrij hoog voor de tijd van het jaar. Gebruikelijk is een graad of 22, maar daar komt het kwik in het binnenland ruimschoots boven.

Zaterdag wordt het maximaal 22 tot 24 graden in de kustgebieden en 24 tot 26 graden elders. In het Waddengebied is het met maximumtemperaturen van rond 20 graden het minst warm, dankzij een noordoostelijke bries, kracht 2 tot 4. De zon schijnt uitbundig, al kunnen in het zuiden ook wat wolkenveldjes voorbijdrijven.

Zaterdagnacht verloopt helder, met minimumtemperaturen van plaatselijk 8 graden in de provincie Groningen tot 16 graden aan de Zeeuwse kust.

Zondag volgt een geheel zonnige, warme zomerdag. Het wordt tussen 22 en 24 graden aan zee en 24 tot 27 graden in het binnenland. Op de Wadden wordt het wederom een graad of 20. De wind is noordoost, aan zee noord en zwak of matig.

Ook maandag en dinsdag verlopen zonnig. In het binnenland wordt het nog 20 tot 25 graden, lokaal 26 of 27 graden. Woensdag stromen vanuit het noorden wolken en vrij koele lucht binnen.