Prijsuitreiking

Bij de uitreiking van de Charlotte Köhlerprijs wordt de laureaat op het podium gevraagd wat hij van plan is met de geldprijs. Hij vertelt dat hij Douglas Engelbart, uitvinder van de computermuis, graag wil bezoeken.

Helaas is Engelbart diezelfde ochtend overleden. Er gaat geroezemoes door de zaal, want de winnaar is hier nog niet van op de hoogte. Daarop vertelt de gespreksleidster het sombere nieuws, waardoor hij even van zijn stuk gebracht is.

Om het gesprek weer op gang te brengen en de laureaat een hart onder de riem te steken, voegt ze hem bemoedigend toe: „Ach, je kunt deze prijs altijd nog gebruiken om zijn begrafenis bij te wonen.”

Lezers zijn de auteur van deze rubriek. Een ikje is een persoonlijke anekdote of ervaring gevat in 120 woorden. U kunt zelf een ikje inzenden via onze website nrc.nl/ik.

    • Wijnand van Bezouwen