Koptische priester doodgeschoten in Egypte

In het noordelijke deel van het Egyptische schiereiland Sinaï is vandaag een Koptische priester doodgeschoten. Mina Aboud Sharween werd vroeg in de middag aangevallen toen hij in kustplaats El Arish over straat liep.

De schietpartij is vermoedelijk het werk van islamitische opstandelingen, schrijft persbureau Reuters. Volgens de bron, veiligheidstroepen, werden elders in de regio ook vier militaire checkpoints onder vuur genomen. Gisteren kwamen in El Arish vijf agenten om bij aanvallen.


Grotere kaart weergeven

Twitter avatar adamakary آدم Abouna Mina is the name of the priest shot dead in Arish this afternoon.
Twitter avatar adamakary آدم #pt This is the 3rd sectarian incident this week after a church in Minya was set ablaze and 3 Copts burnt to death in Luxor yesterday #Egypt

De Moslimbroederschap van Morsi was fel kritisch over het feit dat de Koptische Paus Tawadros, geestelijk leider van de acht miljoen Christenen die Egypte telt, zijn zegen gaf aan het afzetten van de president.

    • Peter Zantingh