Opinie

Hotmail

Youp

Wat een geile baan heeft die Obama. Jaren mocht hij op zijn computer loeren naar de mails en sms’jes van Heleen Mees, die in haar columns altijd de indruk wekte behoorlijk de broek aan te hebben, maar hem toch ook regelmatig uit had. Zeker op de plaatjes aan haar woest aantrekkelijke ex.

„It’s Meesturbationtime”, schalden de afluistermedewerkers regelmatig door het Witte Huis als de topeconome zichzelf weer eens in een of andere hupse pose aan haar bankscharrel Willem Buiter toonde. Wist ze dat mevrouw Buiter meekeek? Zal deze brave echtgenote inmiddels spijt hebben dat ze Heleen heeft laten oppakken? De hele wereld weet nu waar de keurige vader van haar kinderen zijn dagen mee vult. Het is als kantoorpik inderdaad keihard werken bij de Citigroup, die in financiële kringen mede door de hobby van de bejaarde Buiter ook wel meesmuilend de Staat-ie-group wordt genoemd. En die financiële toppers maar keihard beunen voor hun bonus. Het valt niet mee om een bancaire hotshot te zijn.

Vraag dat maar aan de top van Robeco, die met zijn drieënvijftigen aan de overige elfhonderdzevenenveertig medewerkers moeten uitleggen waarom juist zij recht hebben op de drieëndertig miljoen euro die de Rabobank hen na de verkoop van het bedrijf als aanblijfpremie heeft gegeven. Dit mazzeltje geeft ongetwijfeld scheve ogen. Wat dat betreft is het maar goed dat Japanners daar nu de baas zijn. En tegen mazzelen hoef je je niet in te enten. Ik vrees dat de Robecomedewerkers onderling veel te mailen hebben en dat er in het Witte Huis heel wat te genieten valt van deze correspondentie vol afgunst en achterklap. Ook bij Robeco wordt natuurlijk heel veel buiten de echtelijke sponde gescharreld en het zou best eens kunnen dat gedumpte secremaitresses na deze gemiste bonus hun financiële gram gaan halen.

De vrouwelijke wraak kan funest zijn. Vraag maar aan Loek Hermans. Zal Obama ook de mailtjes van hem aan zijn bijvrouwtje hebben gelezen? Of heeft dit bijvrouwtje de buitenechtelijke relatie verzonnen? Volgens Loek wel. Ik vrees dat hij gelijk heeft. Als je meer dan veertig bijbanen hebt dan heb je echt geen tijd om er nog een gezond potje naast te neuken. Het is zo hard werken als senator.

En las Barack mee met de broer van Bram Moszkowicz? Op zijn oude telefoon stonden niet alleen naaktfoto’s, maar ook een halve boekhouding waar de FIOD zeer opgewonden van kan raken. Het gerucht gaat dat de nieuwe eigenaar van dit mobieltje opeens een blote Bram op zijn schermpje had. Geen vrouw wilde hem zo, dus stuurde de advocaat zichzelf ten einde raad maar naar zijn broer. Albert Verlinde moet de foto’s maandag aan het volk tonen. Tegenover zijn roddelmaatje Bram vindt hij het vervelend, maar het is Albert zijn journalistieke plicht. Het valt niet mee om principieel te zijn.

Nee, je hoeft Obama niet te benijden. Hij moet dit allemaal meelezen en aanhoren. Seks in een land waar ze ook nog aan ponypletten doen. Iedereen is verontwaardigd over een filmpje van een dragonder op een Shetlander. Over twee miljoen kippen in een benauwde stal en veertigduizend in beugels geklemde varkens hoor je niemand, maar één doorgezakt lilliputterpaard en het land is te klein.

En Obama en zijn Snowdens moeten ons gestuntel allemaal volgen. Onderhand ligt in de sigarendoos op zijn bureau, de kist die Bill Clinton expres niet meenam toen hij vertrok, een Havanna met herinneringen aan een hele andere doos te kreunen van plezier. Dus laten Barack en zijn kompanen niet te hard oordelen over ons gemodder. Zeventig procent van het sms- en e-mailverkeer op de wereld bestaat uit sjoemelseks en gerommel met zwart geld. Dat is het leven. Niet alleen in ons land. Overal.

Mensen modderen zich door hun bestaan. De Belgische koning, die deze week zijn afscheid van een vodje papier hakkelde, heeft ook nog ergens een buitenechtelijke dochter van een adellijke scharrel. De koning is kort samengevat ons aller leven. En prins Hark volgt hem op. Hakkelende stumpers zijn we. Allemaal? Allemaal. Dooie mussen en naar porno smachtende mezen.