Film

World War Z. Regie: Marc Forster. Met: Brad Pitt, Mireille Enos. In 111 bioscopen.

NRC HandelsbladAls adrenalinerush voldoet [Forsters] zombiespektakel veel beter dan Iron Man 3, Star Trek of Man of Steel: World War Z biedt de beste achtbaanrit van deze zomer tot dusver.****

De TelegraafRegisseur Marc Forster heeft een paar verrassende wendingen in petto. Dat Pitt keer op keer de dood aftroeft, gaat echter knagen aan de geloofwaardigheid van het verhaal. Toch maken de spannende aanloop en een reeks puike massascènes deze film tot een waardevolle aanvulling van het zombiegenre.

Trouw De goed gemaakte, spannende actiescènes waarin zombies recht op de toeschouwer-met-3D-brilletje afstuiven moeten ons het gevoel geven dat deze ellende ieder moment echt zou kunnen losbarsten. „Mensen geloven niet dat iets gebeurt totdat het gebeurt”, klinkt het omineus. ***