Expositie

Edward Steichen: In High Fashion. T/m 6 sept in Foam, Amsterdam. ****

NRC HandelsbladIn High Fashion is onmiskenbaar een publiekslieveling, met zoveel verrukkelijke jurken, schoenen, juwelen en Hollywoodsterren. De glamour van de jaren twintig en dertig oefent nog altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht op ons uit. Maar de beelden bieden ook een blik op de artisticiteit en de onuitputtelijke creativiteit van hun schepper.

de VolkskrantSteichen introduceerde de helderheid en de strakke vlakverdeling van het modernisme. Hij werd daarbij niet langer geholpen door de krullerige beeldtaal van de art-nouveaubeweging, maar door de geometrische van de art deco. Hij presenteerde de vrouw als powerhouse.

Het ParoolSteichen stapte uit het tijdperk waarin modefotografie bestond uit keurig aangeklede poppetjes en begon te werken met actrices van Broadway en Hollywood om de kleren uit de Parijse modehuizen een dramatische dynamiek te geven.