Dertig doden bij aanval op Nigeriaanse school

Nigeriaanse soldaten op patrouille in de noordelijke deelstaat Borno, een van de drie waar medio mei een militaire campagne tegen extremisten van start ging. In het aangrenzende Yobe vond vandaag een aanval op een school plaats. Foto AFP / Quentin Leboucher

Islamitische extremisten hebben in het noordoosten van Nigeria op een school in het plaatsje Potiskum, 29 leerlingen en één leraar om het leven gebracht. Dat schrijft persbureau AP.

Het gaat om een kostschool, waar de aanval vandaag voor zonsopkomst plaatsvond. Volgens overlevenden, die in het ziekenhuis worden behandeld voor brand- en schotwonden, werden sommige leerlingen levend verbrand.

De president van Nigeria, Goodluck Jonathan, riep medio mei de noodtoestand uit in Adamawa, Borno en Yobe, deelstaten in het noordoosten van het land. Duizenden soldaten werden toen ingezet voor een grote militaire campagne tegen islamitische militanten. Potiskum ligt in Yobe, ten westen van Borno.


Grotere kaart weergeven

Nigeria heeft al jarenlang te lijden onder de terreur van de islamitische beweging Boko Haram. Sinds 2010 zijn tientallen scholen in de brand gestoken. Meer dan 1.600 mensen kwamen in de afgelopen jaren om bij geweld door extremisten.

    • Peter Zantingh