Soul van eigen bodem

OPTREDENS // SOUL TRIJNTJE EN NTJAM Morgen en woensdag in Lant arenVenster Zie lantarenvenster.nl

Je ziet haar vrijwel altijd met band optreden, maar komende woensdag doet Trijntje Oosterhuis het een keer anders. De zangeres gaat voor North Sea Round Town het podium op met gitarist Arnold van Dongen – en niemand anders. Het wordt dus een „intiem” concert, belooft podium LantarenVenster op haar website. In een uitgeklede versie zullen alle bekende nummers van Trijntje langskomen. En ook onbekende trouwens, van haar laatste album Wrecks We Adore. Die nummers maakte ze samen met Anouk. Op hetzelfde podium is morgen nog een andere grote Nederlandse soulzangeres te zien, die er ook een North Sea Round Town-concert geeft: Ntjam Rosie. Ze noemt haar eigen muziekstijl overigens „Afropeon soul in a jazzy state of mind”.