Kortkolom binnenland

Drie pony’s weg bij maker van ‘pletvideo’

Amsterdam. Een van de verdachten in de zaak rond het zogenoemde ponypletfilmpje heeft afstand gedaan van drie pony’s. De dieren zijn in beslag genomen en worden elders in het land verzorgd. Dat meldde de politie gisteren. De eigenaar van de pony’s is een 57-jarige man uit Alkmaar, die woensdag werd aangehouden. Zijn familie is ondergedoken, na ernstige bedreigingen. Op het filmpje is te zien dat een corpulente vrouw op een shetlandpony zit. De pony zakt uiteindelijk door de hoeven. De man zou verantwoordelijk zijn voor een website waarop soortgelijke filmpjes staan. Vermoedelijk is sprake van een seksuele fetisj. In de zaak zijn ook een 57-jarige man en een 58-jarige vrouw uit Lochem opgepakt. (Novum)

Thuisprik tegen mazelen in Biblebelt

Amsterdam. GGD’s in de zogenoemde Biblebelt bieden gereformeerde ouders aan hun kinderen na schooltijd thuis in te enten tegen mazelen. Tientallen kinderen hebben op deze manier een vaccinatie gekregen, meldde arts Frits Woonink van de GGD Midden-Nederland vandaag aan het AD. Veel ouders zouden schoorvoetend bekennen dat ze over de drempel zijn geholpen omdat de GGD in een brief aanbood langs te komen. „Voorlopig praten we over een paar procent van de reformatorische gemeenschap”, zegt de arts. (Novum)

Beveiligers Schiphol vast voor diefstal

Schiphol. Drie beveiligingsmedewerkers van Schiphol zijn deze week opgepakt voor het stelen van spullen van reizigers. Tijdens de bagagecontroles die ze zelf uitvoerden stalen ze onder meer telefoons, tabletcomputers en geld, meldde de marechaussee vandaag. Nadat meerdere aangiftes waren binnengekomen van reizigers, werd in februari een onderzoek ingesteld. De medewerkers komen uit Alkmaar, Alphen aan den Rijn en Amsterdam en variëren in leeftijd van 28 tot 32 jaar. (Novum)