kort

De Tour

Greipel wint saaie zesde etappe

André Greipel heeft donderdag de zesde rit in de Tour de France gewonnen, vlak voor Peter Sagan. Het was zijn eerste etappezege in de Tour. Danny van Poppel was op de achtste plaats de beste Nederlander. Geletruidrager Simon Gerrans moest de leiding in het algemeen klassement afstaan aan ploeggenoot Daryl Impey.

De zesde etappe blijft vermoedelijk niet lang in het geheugen van wielerliefhebbers gegrift. Sterker nog, van enige spanning was lange tijd geen sprake. De Spanjaard Luis Angel Mate demarreerde al vroeg, maar de renner van Cofidis werd op 130 kilometer van de finish alweer ingerekend. Reden was een verderop gelegen tussensprint. Het vervolg van de etappe verliep saai en voorspelbaar. Aan de kop van het peloton werd een straf tempo gehanteerd, waardoor geen enkele renner heil zag in een ontsnapping. Cavendish, gisteren nog de winnaar, kwam op ruim dertig kilometer van de finish ten val, maar keerde vrij snel weer terug in het peloton. De Brit oogde redelijk ongeschonden, maar kwam er in de massasprint niet aan te pas. NRC