De politie op je dak

Nederland, Breda, 04-06-2013 Voetjes-actie in de wijk Belcrum in Breda. De politie hield vandaag een inbraakpreventie actie, ze probeerden bij huizen in te breken om bewoners ervan bewust te maken dat ze zelf veel meer kunnen doen om inbrekers buiten de deur te houden. Ze lieten zogenaamde voetjes achter, flyers in de vorm van een voetafdruk met tips tegen inbrekers. In anderhalf uur slaagde de agenten erin om bij 10 woningen binnen te komen zonder iets kapot te hoeven maken. Foto: Joyce van Belkom

Inbraakpreventie

De politie houdt op verschillende plekken in het land een zogenaamde voetstappenactie om mensen bewust te maken van inbraak- en insluipgevaar. Agenten ‘breken in’ en laten flyers in de vorm van voetstappen achter. Bij de actie in Breda slaagden agenten er gisteren in om bij 10 woningen binnen te komen zonder iets kapot te hoeven maken.