Bivakini

This picture taken on July 3, 2013 shows a Chinese beachgoer wearing a body suit and protective head mask, dubbed "face-kinis" by Chinese netizens, on a public beach in Qingdao, northeast China's Shandong province. The face masks were initially designed to protect from sunburn but it turns out they are also quite handy at repelling insects and jellyfish, as many people in China dislike getting a tan, especially on the face. CHINA OUT AFP PHOTO AFP

Op het strand in China moet je herkenbaar zijn aan je badpak, want veel gezichten blijven onzichtbaar. Maskers zoals deze zijn er populair. Vooral in het gezicht en op de handen

– lichaamsdelen die buiten het strand onbedekt zijn – krijgen veel Chinezen liever geen kleurtje. In China wordt een bruine huid nog altijd gezien als iets voor boeren en arbeiders die veel buiten werken.