Zacht en zomers

Nog steeds bevinden we ons in tamelijk vochtige lucht die vanuit het westen wordt aangevoerd. Weldra gaat dit veranderen: met een noordoostenwind wordt vanaf het weekend droge lucht aangevoerd en de bewolking maakt dan plaats voor uitbundige zonneschijn.

Vannacht is het droog en tamelijk zacht. Kouder dan 15 graden wordt het niet. We zouden van een zwoele nacht kunnen spreken.

Vrijdag passeert een zwak front. Het is van oorsprong een koufront, maar qua temperatuur merken we daar weinig van. Ondanks wolkenvelden wordt het zo’n 20 tot 22 graden. Een enkel spatje regen is overigens niet uit te sluiten. In de loop van de middag arriveert iets drogere lucht vanuit het noordwesten. Het klaart wat vaker op en de vrijdag eindigt op veel plaatsen zelfs vrij zonnig. Een duidelijke voorbode want wat komen gaat.

Vanaf zaterdag wordt het weer bepaald door een vrij sterk hogedrukgebied. De kern heeft als bestemming de Noordzee. Daardoor kan de wind bij ons draaien naar het noordoosten. Zaterdagochtend komen er vooral in het zuiden nog wat wolkenvelden voor, maar gaandeweg de dag wordt het helemaal zonnig. De temperatuur stijgt in het binnenland naar 22 tot 24 graden. Op de Wadden wordt het 18 graden.

Zondag is het overal zonnig zomerweer met maxima van 23 tot 26 graden. Tot en met woensdag verandert er weinig.