Adviseur Koninklijk Huis stapt na ruim een jaar weer op

Robert Wester (helemaal rechts) tijdens de presentatie van de Koningsspelen met verder vlnr. Annemarie Jorritsma (VNG) Ahmed Aboutaleb en Richard Krajicek van het Nationaal Comite Inhuldiging, staatssecretaris Sander Dekker, Ben Woldring (comite). ANP / Martijn Beekman

Woordvoerder en de adviseur van het Koninklijk Huis Robert Wester stapt op. De plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst werkte slechts iets langer dan een jaar bij de RVD.

Het woordvoerderschap van het Koninklijk Huis is niet de functie waar Wester verder in wil, zo weet persdienst Novum. Hij verruilt op 1 oktober de Rijksvoorlichtingsdienst voor Berenschot. Wester werkte al eerder bij dat organisatieadviesbureau.

“Niet lang na de geweldige ervaring van de troonswisseling heb ik deze persoonlijke afweging gemaakt. Voor mijn gevoel is de belangrijkste klus geklaard.”

Wester trad in april 2012 aan in de functie van woordvoerder. Directeur-generaal van de RVD Henk Brons laat weten dat hij het besluit van Wester respecteert. “Ik ben enorm blij dat hij er het afgelopen jaar is geweest en wens hem veel succes in zijn volgende baan.”

    • Jules Seegers