VS doden 17 mensen met drone in Pakistan

Luchtaanval

Zeventien vermoedelijke islamitische rebellen zijn gisteren om het leven gekomen bij een droneaanval van de Verenigde Staten in het noordwesten van Pakistan. Dat melden autoriteiten bij de Pakistaanse inlichtingendienst. Het is een van de dodelijkste droneaanvallen van de VS in Pakistan in de laatste jaren. De militanten op wie de aanval gericht was, zouden deel uit hebben gemaakt van het Afghaanse Haqqani-netwerk. Dat netwerk is volgens Amerikaanse autoriteiten een van de gevaarlijkste militante bewegingen die in gevecht zijn met Amerikaanse troepen in Afghanistan. De aanval vond plaats in het Sarai Darpa Khelgebied, dicht bij Afghanistan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Pakistan heeft haar onvrede geuit. Droneaanvallen zijn al tijden een ergernis voor de regering. AP