Lisicki bereikt na thriller op Wimbledon eerste grandslamfinale

Sabine Lisicki vol ongeloof na het winnen van het beslissende punt dat haar de finaleplaats bezorgde. AFP / Carl Court

Sabine Lisicki heeft zich vanmiddag geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Duitse tennisster sloeg zich in drie sets langs de verliezend finaliste van vorig jaar, Agnieszka Radwanska: 6-4, 2-6, 9-7.

Voor Lisicki, die eerder Serena Williams uitschakelde, is het haar eerste grandslamfinale. Ze treft daarin Marion Bartoli. Lisicki leek feller aan de partij te beginnen en de Duitse plaatste in de zevende game de eerste break. Dat was voldoende om de eerste set met 6-4 voor zich op te eisen.

Ook in de tweede set was de eerste break, ditmaal in de openingsgame, voor Lisicki. Radwanska counterde echter een game later en halverwege de set herhaalde dat verhaaltje zich. Een derde break voor Radwanska bleek beslissend en de Poolse trok de stand gelijk.

De winst in het tweede bedrijf gaf Radwanska vervolgens vleugels in de derde set. De Poolse sloeg in de tweede game toe met een servicebreak en liep uit naar 3-0. Lisicki rechtte de rug echter en kwam weer langszij.

Via een break nam de Duitse vervolgens een 5-4 voorsprong, maar Radwanska weigerde nu op te geven. Ze kreeg drie breakpunten die door Lisicki werden weggeserveerd. Een vierde breakkans was echter wel aan Radwanska besteed.

De volgende games waren nerveus van beide speelsters. Uiteindelijk lukte het Lisicki om naar 8-7 te breken en de 23-jarige Duitse serveerde de partij nu wel uit.

Wedstrijdverslag door persdienst Novum.

    • Jules Seegers