North Sea Jazz 2013: lees hier de speciale bijlage

Laura Mvula op de tweede dag van het festival Motel Mozaique, dat in april plaats vond in Rotterdam. Foto NRC / Andreas Terlaak

Over ruim een week is het zover, dan kan jazzminnend Nederland naar Rotterdam voor North Sea Jazz. Het Cultureel Supplement van NRC Handelsblad staat vandaag in het teken van de 37e editie van het festival.

Het festival, dat de komende vijf jaar in Rotterdam blijft en door de samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam officieel ‘Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival’ is gaan heten, maakte eind april zijn complete programmering bekend.

Onder andere Laura Mvula, José James, Seasick Steve, John Legend en Steve Coleman treden op en komen in het Cultureel Supplement aan bod.

Op 12, 13 en 14 juli bezoeken zo’n zeventigduizend mensen dit grootste overdekte jazzfestival ter wereld met de hoogste concentratie concerten in drie dagen. Een dagkaart kost 79 euro. Nieuw zijn dit jaar de junior- (tot 15 jaar, 20 euro) en groepskaarten.

Lees hier het Cultureel Supplement over North Sea Jazz 2013

    • Judith Laanen