Kortkolom sport

Vitesse en Chelsea eens over Van Ginkel

Amsterdam. Vitesse en Chelsea hebben een akkoord bereikt over de transfer van Marco van Ginkel (20). Dat melden beide clubs vanmorgen op hun website. Eerder had Chelsea-coach José Mourinho al aangegeven gecharmeerd te zijn van de middenvelder. Van Ginkel speelde vanaf 1999 in de jeugd van de Arnhemse club en maakte in 2010 zijn debuut in de eredivisie. Dit voorjaar werd hij uitgeroepen tot grootste talent van het seizoen. Naar verluidt krijgt Vitesse 8,5 miljoen euro voor Van Ginkel. (NRC)

Pirelli legt schuld bij teams over klapband

Amsterdam. Pirelli heeft verschillende oorzaken gevonden voor de vier klapbanden tijdens de GP van Groot-Brittannië afgelopen zondag. Monteurs van Formule 1-teams hebben banden verkeerd omgelegd en de bandendruk was te laag, meldde de Italiaanse bandenfabrikant gisteren. Pirelli-directeur Paul Hembéry zegt ook dat de kerbstones in de snelle bochten op Silverstone te ‘levendig’ waren. Vanaf de GP van Hongarije komt er een nieuw type band. (Novum)

Cuba verslaat op WPT Nederlands honkbal

Rotterdam. De nationale honkbalploeg is er op het World Port Tournament niet in geslaagd voor een tweede keer in een week van Cuba te winnen. Na een 7-0 zege verloor Nederland gisteravond met 4-0. Voor Nederland is het de tweede nederlaag op rij. Dinsdag werd met 3-2 verloren van Curaçao. (Novum)