kort

Wimbledon

Andy Murray wint na comeback in vijf sets

De Schotse tennisser Andy Murray heeft de halve finale van Wimbledon bereikt, maar moest daarvoor gisteravond wel een 2-0 achterstand in sets goedmaken tegen de Spanjaard Fernando Verdasco: 4-6, 3-6, 6-1, 6-4 en 7-5. Het publiek op centrecourt werd voor het eerst deze editie van het grandslamtoernooi tot wanhoop gedreven door Murray, maar na 3 uur en 27 minuten konden de Britten juichen na de zwaarbevochten overwinning. Murray verloor tot aan de kwartfinale nog geen set, maar begon onwennig aan het duel tegen de nummer 54 van de wereld. In de halve finale staat Murray morgen tegen de 22-jarige Pool Jerzy Janowicz, die zijn landgenoot Lukasz Kubot in straight sets uitschakelde: 7-5, 6-4 en 6-4. De Serviër Novak Djokovic, als eerste geplaatst, versloeg de Tsjechische nummer zes van de wereld Tomas Berdych: 7-6, 6-4 en 6-3. Juan-Martin Del Potro (achtste geplaatst) maakte de meeste indruk door de als vierde geplaatste Spanjaard David Ferrer in drie sets te verslaan nadat hij in de eerste game van de partij zijn knie te overstrekte. Hij won met 6-4, 6-4 en 7-6. NRC