ik@nrc.nl

Van: Aldien Poll

Onderwerp: Snowden

In de leesclub lezen we prachtige Amerikaanse klassiekers. Nu Catch 22 van Joseph Heller uit 1961: een humoristische en cynische beschrijving van de tot waanzin leidende bureaucratie in een Amerikaanse legereenheid van bommenwerpers in WO-II. En ik lees: ‘and then there was Yossarian with the question that had no answer: where are the Snowdens of yesteryear? Group Headquarters was alarmed for there was no telling what people might find out once they felt free tot ask whatever question they wanted to’ (…) en ik eindig de alinea met: ‘under Colonel Korn’s rule, the only people permitted to ask questions were those who never did….’

Hebben we de Snowden anno 2013 in ons midden of is het een nickname uit Catch 22?

Ook een ikje insturen? Mail maximaal 120 woorden naar

    • Aldien Poll