Icedôme wacht uitspraak kort geding af, dreigt met dwangsom

De Almeerse ijsbaan Icedôme wacht de uitspraak van het kort geding tegen de KNSB af voordat het een dwangsom gaat eisen. Dat zei advocaat Harro Knijff vandaag na het kort geding in Utrecht.

Dat meldt persbureau Novum.

De dwangsom bedraagt naar verluidt honderdduizend euro, maar daar wilde Knijff nog geen uitspraken over doen. Icedôme wil de uitspraak op 19 juli afwachten. Knijff eiste namens Icedôme dat er door de sportbonden snel een beslissing wordt genomen:

“Het bedrag van die dwangsom weet ik niet uit mijn hoofd, maar die zouden sportbonden als KNSB en NOCNSF kunnen betalen.”

De advocaat van de KNSB en NOCNSF wilde na afloop van het kort geding geen commentaar geven.

Kort geding na uitstel beslissing KNSB en NOCNSF

De Almeerse schaatsbaan spande half juni een kort geding aan tegen de KNSB en NOCNSF vanwege het herhaalde uitstel door de KNSB van het besluit over de nieuwe schaatstempel van Nederland. Als de beslissing negatief uitvalt voor de Almeerders eisen zij een dwangsom. Volgens Icedôme heeft de KNSB namelijk al een toezegging voor de begeerde A-licentie gedaan.

IJsbanen niet gelukt tot overeenkomst te komen

De drie ijsbanen moesten aanvankelijk voor 15 juli duidelijkheid verschaffen over onder meer de financiering, nog te doorlopen procedures, de haalbaarheid van de opleverdatum voor de start van het seizoen 2016-2017 en de prijs van de bouw.

Het is de drie organisaties niet gelukt onderling tot een overeenkomst te komen. De KNSB en NOCNSF willen nu een nieuw onafhankelijk financieel onderzoek. Vanwege de vakantie wordt een besluit pas verwacht op 8 september.

Eind mei lekte uit dat de nieuwe nationale schaatshal in Almere zou komen te staan. Het Icedôme in Almere zou de voorkeur krijgen boven Thialf in Heerenveen en het Transportium in Zoetermeer.

    • Judith Laanen