Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Koepel CVO begeleidt Ibn Ghaldoun tijdelijk

Islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam.
Islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam. Foto ANP/ Martijn Beekman

De islamitische school Ibn Ghaldoun in Rotterdam kan mogelijk toch zelfstandig verder. Vanochtend was er sprake dat de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs de school zou overnemen, maar dit is een tijdelijke situatie, laat het CVO aan de NOS weten.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat de islamitische school echt een onderdeel van de christelijke schoolvereniging wordt, zegt voorzitter Littooij van de CVO. Deze situatie zou een paar jaar moeten duren, waarna Ibn Ghaldoun alles op orde moet hebben om weer op eigen benen te kunnen staan. CVO-voorzitter Littooij:

“Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om te kijken of we iets kunnen betekenen. Ibn Ghaldoun wordt geen onderdeel van CVO. Het gaat de komende jaren om het geven van een kwaliteitsimpuls.”

De school is in opspraak omdat er 27 examens werden gestolen. In het verleden werd de kwaliteit van het onderwijs door de inspectie beoordeeld als zeer zwak en verder staat de school miljoenen in het rood. Na de examendiefstal gingen er stemmen op om de school te sluiten. (Novum)