Het jongetje in een prins van 64 jaar

Britain's Prince Charles holds a Sonic Screwdriver as he visits the set of the BBC One drama series Doctor Who, with his wife Camilla, Duchess of Cornwall, at Roath Lock Studios in Cardiff July 3, 2013. REUTERS/Arthur Edwards/pool (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT ROYALS SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY) Reuters

Hij is ouder dan zijn oud-‘collega’ Willem-Alexander uit Nederland en zijn bijna-oud-collega Filip uit België. De Britse kroonprins wordt dit jaar al 65. En nog steeds moet hij wachten op het moment dat híj eens op de troon mag gaan zitten.

Maar dat betekent niet dat hij niks om handen heeft. In het kader van een driedaagse tour door Wales bracht Charles met zijn vrouw Camilla gisteren een bezoek aan de studio’s van de BBC in Cardiff. De kroonprins bezocht daar de set van Doctor Who, de sciencefictionserie die dit jaar vijftig jaar bestaat. En op die set lag deze ‘sonische schroevendraaier’.

De kroonprins mocht ook in een microfoon praten die zijn stem vervormde tot het geluid van een Dalek, het fictieve buitenaardse ras uit de serie. „Exterminate!”, riep Charles, „Uitroeien!”. En dat deed hij geweldig, zei schrijver Steven Moffat tegen de BBC. „Er is een rol voor hem in de serie, als hij dat zou willen.”