Gods balzaal blijft open

GAAN // KERKDISCO MUST Morgen, in de Laurenskerk in Rotterdam. Kaartjes 50 euro, kijk op must.cc

Even leek het erop dat er niet meer gefeest kon worden op heilige grond. In de Rotterdamse Laurenskerk, een reusachtige basiliek met gotische ramen, mocht van de gemeente geen harde muziek meer worden gedraaid na middernacht. „Gods balzaal dreigde niet langer beschikbaar te zijn,”aldus de organisatie van dancefeest MUST. Maar de gemeente heeft zich laten overtuigen: na een „lange en overtuigende lobby”bij het stadsbestuur mag MUST gebruik blijven maken van de „goddelijke dansvloer”, meldt de organisatie in een persbericht. Vrijdag viert MUST dat er verder gedanst mag worden in de kerk. Optredens zijn er van het Britse danceduo Prok & Fitch, MC Lex Empress en MC Berenice. De geluidsboxen staan tot 2.05 uur ‘s nachts aan. Hakken op z’n Zuid-Afrikaans De