Bartoli na zes jaar weer in finale Wimbledon

Marion Bartoli staat voor het eerst in zes jaar weer in de finale van Wimbledon. Foto Reuters / Toby Melville

Marion Bartoli staat voor het eerst in zes jaar weer in de finale van Wimbledon. De Française maakte in de halve eindstrijd van het Engelse grandslamtoernooi korte metten met Kirsten Flipkens uit België: 6-1, 6-2. Flipkens werd in de tweede set aan haar knie behandeld. In de finale wacht Agnieszka Radwanska of Sabine Lisicki.

Flipkens had in de vorige ronde nog grote indruk gemaakt door de manier waarop ze Petra Kvitova terugverwees. De als twintigste geplaatste Vlaamse kon die vorm echter niet weer tentoonspreiden. Ze liep meteen tegen een break aan en kwam die niet meer te boven.

Ook in het tweede bedrijf was Bartoli oppermachtig. De Française (15) pakte een dubbele break voorsprong voordat Flipkens zich aan haar knie liet behandelen. Met het gewricht nog iets verder ingepakt brak Flipkens eenmaal terug, maar Bartoli gaf haar opponente geen kans om terug te komen.

Voor Bartoli betekent de zege haar tweede finale bij een grandslamtoernooi. In 2007 verloor ze de eindstrijd op Wimbledon van Venus Williams. Sindsdien is haar beste resultaat een halvefinaleplaats in 2011 op Roland Garros.

(Novum)