Akkoord Vitesse en Chelsea over Van Ginkel

Marco van Ginkel van Jong Oranje in duel met keeper Francesco Bardi van Jong Italië tijdens de halve finale van het EK voetbal onder de 21 in het HaMoshava stadion. Foto ANP / Koen van Weel

Chelsea en Vitesse hebben een akkoord bereikt over de transfer van Marco van Ginkel. Dat melden beide clubs donderdag op hun websites.

Van Ginkel moet nog wel persoonlijk tot overeenstemming komen met Chelsea en medisch gekeurd worden.

De in Arnhem opgeleide Van Ginkel heeft een topseizoen achter de rug bij Vitesse en werd in mei verkozen tot talent van het jaar. De nieuwe Chelsea-manager José Mourinho zou in hem de opvolger zien van de 35-jarige Engelse routinier Frank Lampard, net als Van Ginkel een aanvallend ingestelde middenvelder.

Van Ginkel stond ook in de belangstelling van Ajax, dat een bod van 7,5 miljoen zou hebben uitgebracht. Dat bod zou door Vitesse zijn geweigerd.

Chelsea en Vitesse werken veel samen sinds de komst naar Arnhem van de Georgische eigenaar Merab Jordania. De afgelopen seizoenen speelden diverse Chelsea-spelers op huurbasis in Arnhem, zoals dit seizoen Patrick van Aanholt en de Fransman Gaël Kakuta.

    • Marije Willems