Zomers zacht

Er is nog niet zo veel van te merken, maar we krijgen echt een fase met zonnig zomerweer. In het weekeinde vindt de overgang plaats naar zonnig en warm weer. Tot die tijd heeft bewolking nog vaak de overhand.

Vandaag zaten we nog in de vochtige lucht achter een weggetrokken regenstoring. In de nacht klaart het geleidelijk wel wat verder op. De temperatuur daalt tot gemiddeld een graad of 13.

Morgen voert een zwakke tot matige zuidwestenwind zachte lucht aan. Daarin ontstaat vrij veel bewolking boven land, terwijl het aan zee vaak redelijk openwaait en dus vrij zonnig kan worden. Het blijft, op een enkel licht buitje in het binnenland na, droog. De temperatuur stijgt tot net iets boven de 20 graden, een normale temperatuur voor begin juli.

Vrijdag passeert een laatste front, dat dankzij de opbouw van een hogedrukgebied amper activiteit bezit. Het brengt wolkenvelden mee, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur stijgt wederom, tot een graad of 22 in het binnenland. Bij een matige noordwestenwind is het aan de kust hooguit 18 graden, maar het klaart daar wel als eerste op. Elders komt de zon in de loop van de dag ook wat vaker tevoorschijn.

In het weekeinde voert een noordoostenwind drogere lucht aan. Met veel zon wordt het zaterdag al 20 tot lokaal 25 graden, zondag komt daar nog iets bij: 23 tot 26 graden.