Zaterdageditie nrc.next vanaf najaar

Proefomslag van de nieuwe zaterdagbijlage ‘& zondag’.

Ochtendkrant nrc.next verschijnt vanaf dit najaar ook op zaterdag. Tot nu toe verscheen de zusterkrant van NRC Handelsblad alleen op werkdagen. Volgens de next-redactie is de uitbreiding naar het weekeinde erop gericht om nieuwe lezers te winnen, die in het weekend een ander soort kwaliteitskrant willen: ‘compact, scherp geprijsd’.

De zaterdagkrant zal eruitzien als de huidige krant, aangevuld met één bijlage: ‘& zondag’. Net als door de week deelt nrc.next op zaterdag artikelen met NRC Handelsblad, aangevuld met kenmerkende next-rubrieken zoals next.checkt en de columns van Renske de Greef en Marcel van Roosmalen. Bekende NRC-auteurs als Bas Heijne en Marike Stellinga verschijnen ook in nrc.next.

„We gaan het succes van nrc.next door de week uitbreiden naar het weekend”, schrijft hoofdredacteur Peter Vandermeersch op zijn blog. „Ik verwacht vooral dat de combinatie papier in het weekend en digitaal door de week nieuwe lezers zal trekken.” De zaterdagkrant wordt gemaakt door de huidige redactie, aangevuld met nieuwe journalisten.

De huidige abonnees van nrc.next krijgen er wekelijks één krant bij. Voor de abonnees met een combinatie nrc.next plus NRC Weekend verandert er niets, tenzij ze dat zelf willen en ook zelf aangeven. Zij worden daarover dit najaar geïnformeerd. „We kondigen dit nu alvast aan, omdat we journalisten willen gaan werven”, zegt Vandermeersch.

Nrc.next had in het eerste kwartaal van 2013 een betaalde oplage van 73.458 exemplaren, digitaal en papier opgeteld.