SSC Napoli wil 63 miljoen voor Uruguayaan Cavani

De spelerscarrousel in het internationale topvoetbal is volop in beweging. Als er één spits wordt verkocht, volgt vrijwel meteen een vervangende aanvaller. En zo verder.

Voorlopig weigert SSC Napoli de vraagprijs voor Edinson Cavani (26) te laten zakken. Zowel Chelsea als PSG wil zich versterken met de Uruguayaanse spits, vorige maand nog spelend bij de Confederations Cup.

„Als een club Cavani wil kopen, moet er 63 miljoen worden betaald, zoals staat in zijn contract. Geen euro minder. Anders houden we hem gewoon hier, zijn overeenkomst loopt pas in 2017 af”, zegt clubvoorzitter Aurelio De Laurentiis tegen Sky Sports.

De Italiaanse bestuurder ontkent dat PSG een bod heeft uitgebracht. „Er is geen directe toenadering geweest. Napoli is heel rijk en we kunnen voldoen aan de regels van Financial Fair Play. We hoeven niemand te verkopen.”

Cavani zei vorige week snel duidelijkheid te willen over zijn sportieve toekomst. „Ik zal met de voorzitter gaan praten, aan deze situatie moet een einde komen. Nu zit ik bij Napoli en daar ben ik trots op. Als ik hier ooit vertrek, dan ben ik klaar voor een grotere club. We zullen zien.”