PSV: Maher wellicht met buitenlands geld betalen

PSV gaat mogelijk in zee met buitenlandse investeerders om transfers te financieren. Ook bij de miljoenenaankoop van Adam Maher van AZ zouden zaken gedaan worden met een investeringsmaatschappij. „Het gaat om een West-Europees fonds”, bevestigt PSV-directeur Tiny Sanders vandaag tegenover AD Sportwereld.

„We moeten nog besluiten hoe we Maher financieren. Misschien maken we bij deze transfer al gebruik van het investeringsfonds, maar het kan ook zijn dat we dat pas in de toekomst doen”, aldus Sanders. De PSV-directeur ontkende dat de club in gesprek is met investeerders uit Rusland of het Midden-Oosten.

Adam Maher (19) tekende deze week een vijfjarig contract bij PSV. De club betaalt naar verluidt acht miljoen euro. De betrokkenheid van investeringsmaatschappijen bij grote transfers is in het buitenland al een bekend fenomeen. De Portugese topclubs FC Porto en Benfica doen al jaren zaken met investeerders die een een van de transferssom financieren en ook mee profiteren van eventuele winst bij de verkoop van spelers.

PSV-directeur Sanders wil bijzonderheden over de investeerders waarmee de club in onderhandeling is, pas bekendmaken als deze akkoord zijn. „Het is een betrouwbaar fonds dat geen technische zeggenschap heeft. Het komt alleen in actie bij de koop van een speler en bij de verkoop. Een voordeel is dat de investeerders het internationale circuit van clubs en eigenaren goed kennen”, aldus Sanders in het AD.